2016-03-16
同幾個朋友食飯,一個想食壽司,一個想食烏冬,一於去食放題,荃灣有間食放題幾出名,一於食呢間~由於平日,唔洗等位,可以直接入去食~ 選擇都算有好多,每人都點到自己鍾意食既~大大盤刺身拼盤外型非常吸引,而且刺身色澤靚,望落好新鮮,種類多到好似刺身大雜薈~ 個海膽好吸引,食落去果然冇令我失望,大大隻,又甜又鮮味,呑拿魚腩好滑好有口感,魚鮮味濃郁,仲有我最愛既甜蝦,甜蝦好鮮好甜,刺身最重要新鮮,所以呢度既刺身好正,放題有咁既質素,性價比超高~芝麻八爪魚前菜芝麻味香,個醬好入味,八爪魚爽口彈牙,不俗金翅海哲前菜出乎意料之外地好好食! 酸咪咪,海哲非常爽口,加上金翅,囗感好豐富,惹味,非常開胃~炸雞軟骨炸粉不太厚,而且有咬口,唔會太油膩蟹膏蟹棒壽司有一小舊蟹膏喺蟹棒上面,令到整件壽司好有蟹味,好特別~甜品大量雪糕,雪米糍,雪條供應,總有一樣大家鍾意!賣單毎人都係一百多少少,已經有咁既質素,超抵食,識食放題一定去灜喜~
大大盤刺身拼盤
芝麻八爪魚前菜
芝麻味香,個醬好入味,八爪魚爽口彈牙,不俗
金翅海哲前菜
炸雞軟骨
炸粉不太厚,而且有咬口,唔會太油膩
蟹膏蟹棒壽司
有一小舊蟹膏喺蟹棒上面,令到整件壽司好有蟹味,好特別~
甜品
大量雪糕,雪米糍,雪條供應,總有一樣大家鍾意!