2017-06-30
同朋友相約去買烘培用品買完之後周圍行下逛下睇下附近有咩合心水餐廳可以食飯傾偈,行行下見到呢個板,任食雞煲竟然咁平抱任咁平就try一try既心態殺上去試一次啦我地6點入坐,已經有兩枱客食緊,聞落成間餐廳已經有濃濃既香辣雞煲味雞煲可以自選幾麻同幾辣,好有heart!我地就選左多麻少辣下次再黎真係想試下佢果海南椰子雞煲,見到後來隔離枱食好似好正咁等雞煲黎既同時,佢有一個小型自助小食吧可以夾住小食食住先,有蒜泥白肉,麻辣豬耳,麻辣木耳,魚蛋豬皮,沙薑雞腳,碗仔翅等等等等都好多選擇,但胃口有限只能試幾款,豬耳極爽口,木耳酸酸辣辣超開胃,雞腳都炆到好淋好入味等左十分鐘左右,雞煲終於到了果然係多麻少辣,入面有十足既花椒,證明佢唔係就咁落花椒油就算,係真係用花椒辣椒去爆香d雞,而雞肉都好嫩滑,一D都唔鞋口,仲炆到好入味tim 食完雞煲就可以加湯打邊爐,款式選擇都算多仲好貼心咁可以叫半份,岩哂我地呢d咩都想食但又咩都食唔哂既人打邊爐配料好新鮮,首推牛肉同黑毛豬牛肉牛味好濃兼有咬口,黑毛豬嫩滑其他配料亦都好新鮮另外仲係啤酒汽水雪糕任飲任食埋單兩位256,真心抵到爛雞煲好食,配料新鮮特別侍應態度良好,成日會
抱任咁平就try一try既心態殺上去試一次啦
雞煲可以自選幾麻同幾辣,好有heart!我地就選左多麻少辣
等左十分鐘左右,雞煲終於到了
食完雞煲就可以加湯打邊爐,款式選擇都算多
打邊爐配料好新鮮,首推牛肉同黑毛豬
牛肉牛味好濃兼有咬口,黑毛豬嫩滑
其他配料亦都好新鮮
另外仲係啤酒汽水雪糕任飲任食
埋單兩位256,真心抵到爛
雞煲好食,配料新鮮
特別侍應態度良好,成日會自動幫我地換碟之餘,仲會主動比個籃我地放係枱底擺手袋
下次一定會再約齊朋友過來食個椰子雞煲