哩幾日嘅溫度急轉直下,當然要打邊爐暖下個身啦!今次就決定去popcorn既大將試吓佢嘅火鍋放題。❄️❄️❄️佢呢度嘅環境似足日本嘅店舖,喺餐廳門口有一個小型超市,有一啲日式食品同埋肉食俾你買返屋企自己煮。就算你唔去餐廳食嘢,都可以走入去超市嗰度行返個圈。不得不提嘅係,佢嘅日式火鍋放題真係好抵食!我哋揀咗$188嘅美國特上牛肉放題,除咗有美國特上牛肉之外,仲有五花肉、豚肩肉、特選雞腿肉,全部都可以任點。至於湯底方面,喺呢度打邊爐係每人一鍋既,我哋分別揀咗雞白湯同埋五日市豚骨湯,兩款湯底都比較清,唔會蓋過食物嘅味道。佢最近仲有推出期間限定嘅沖繩湯底,不過我哋今次就唔試啦。我哋一坐低,店員已經將我哋可以揀嘅肉食,每樣上左一啲俾我哋先,而且最得意嘅係,每隻肉類上面都會有張細細的紙,標記返佢係邊一種肉,咁樣就可以更方便我哋,知道之後要叫返咩嚟食😋好貼心聽講呢度有用機械人送餐,不過我哋當日去食嘅時候冇遇到呢個情況,有啲可惜。餐桌上面每人都有一個膠兜,係俾我哋出去出面拎火鍋食物嘅,除咗火鍋食物之外,出面仲有一啲熟食,例如鯛魚燒同埋炸雞,炸雞我就冇事啦,拎咗一件鯛魚燒試吓,味道都唔錯,裏面嘅豆沙蓉都幾多。但
❄️❄️❄️

餐桌上面每人都有一個膠兜,係俾我哋出去出面拎火鍋食物嘅,除咗火鍋食物之外,出面仲有一啲熟食,例如鯛魚燒同埋炸雞炸雞我就冇事啦,拎咗一件鯛魚燒試吓,味道都唔錯,裏面嘅豆沙蓉都幾多。

火鍋嘅重點當然係拎返啲火鍋配料啦!呢度嘅火鍋配料選擇豐富,淨係丸類都已經有兩排俾你揀,最吸引嘅當然係年糕福袋同埋芝士丸

蔬菜嘅選擇都好豐富,有蘿蔔、金菇、韭菜、秋葵、粟米、蓮藕等等,基本上你想食咩菜,呢度都有😂

呢一度同其他火鍋店一樣,可以自己配搭醬汁,基本火鍋醬料全部都齊備

但係我最鍾意呢度嘅甜品甜品櫃上面都有好多唔同款式嘅甜品俾大家揀,除左最基本嘅布朗尼同埋蛋糕仔,仲有和菓子等等,仲可以自己整窩夫,係上面加雪糕

而我最鍾意呢一度嘅雪糕❤️佢嘅朱古力味雪糕真係超濃郁,而且旁邊有唔同嘅配料可以選擇,我自己就加咗朱古力醬同埋好多曲奇碎(因為我一路都好想試麥當勞嘅朱古力新地溝埋曲奇麥旋風係咩味🤭),食完之後發現呢個係完美嘅配搭,鍾意食朱古力嘅都可以咁樣試吓!

呢度嘅牛肉,肉質好鮮嫩,牛味香濃,我哋都添左兩次,好食唔肥膩

而五花肉同埋雞肉都好食嘅,但係對比起牛肉就略為遜色,大家嚟到可以主攻牛肉

總括來講,呢一餐真係食得相當滿足!
食完會返轉頭嗰種😆值得推介!