2024-05-23 41 浏览
#christine開飯日記 有冇人同我一樣咁中意食串燒先?今次就比我搵到間十蚊都唔洗就有一串串燒😍😍性價比高到不得了!餐廳係中環九如坊,位置好方便,最啱就係放工就同事或者朋友gathering 下,食下串燒飲下啤酒🍻以下呢幾款嘢食,我都覺得係幾好味嘅,你哋都可以參考吓🤭🌟牛黃喉嚨($20)打邊爐呢就食黃喉食得多啦,燒你哋有冇試過呢?出到嚟都幾爽口㗎,加埋辣粉食呢都幾唔錯🌟錫紙鴨血($28)呢個麻辣鴨血呢都幾辣架,啱晒啲鍾意食辣嘅朋友仔!佢下便呢仲會有粉絲鋪底。嫲嫲辣辣嘅味道真係好過癮㗎。😍🌟雞腳筋($16)好少地方有雞腳筋食嘅,食落有少少似雞軟骨咁,但係就比雞軟骨更加爽口👍食落都唔錯🌟甜蜜燒菠蘿($16)食串燒又點會少得燒菠蘿啊?佢嘅燒菠蘿真係好甜下嘅,攞嚟做餐後嘅甜品呢就一流啦。🌟黃金奶皇包($20)炸饅頭就食得多辣炸奶黃包你有冇食過呢?點捱煉奶食呢?其實個感覺都幾正,脆脆嘅外皮加埋軟軟嘅奶黃餡,感覺都幾新鮮😍🤭呢間餐廳呢so far我食嘅嘢呢都唔錯,而且佢上菜好快🤭都幾啱香港人嘅節奏。不過其實佢都幾full 㗎,所以如果要去嘅話記得訂位啦🍴陀地燒 (中環)📍中環九如坊6-10號林
#christine開飯日記

🌟牛黃喉嚨($20)

🌟錫紙鴨血($28)

🌟雞腳筋($16)

🌟甜蜜燒菠蘿($16)

🌟黃金奶皇包($20)

🍴陀地燒 (中環)
📍中環九如坊6-10號林氏大廈地下C-D號舖

#中環 #中環美食 #燒烤 #串燒 #christine在中環
1913 浏览