2021-11-20 2996 浏览
上次嚟創興食飯時,喺升降機入面見到馬辣台式鴛鴦火鍋價錢相當吸引,所以今日就約埋個friend嚟一齊試吓。呢個價錢可以任飲任食2小時,真係夫復何求,我個friend仲好抵死話淨係嚟飲啤酒都抵。其實我都係諗住同個friend嚟體驗吓,心諗$168任飲任食,都應該係劣食多,但嚟到真係喜出望外,食物選擇多,而且食物質素都真係唔差,全部都正常入得口之餘有啲仲充滿驚喜,款式仲要比其他火鍋店還要多。除咗打邊爐之外,仲有一系列嘅熟食供應,我覺得簡直有一般酒店自助餐咁嘅級數。呢度總共有八款湯底俾你揀,而且佢就一定係鴛鴦鍋,可以試兩種湯底唔使加錢。平時我想食麻辣但係又有啲怕辣驚自己食唔到,鴛鴦鍋又要加錢又覺得唔抵,所以都比較少食,但呢度就講明係鴛鴦鍋,所以我就分別揀咗台式麻辣鍋同埋西紅柿洋蔥海皇鍋。佢嘅麻辣配肉類唔太辣啱啱好,而蕃茄湯底就好足料夠鮮甜,食魚類同蔬菜就最適合不過!肥牛、豬、羊都有好幾款選擇,而且質素絕對唔差,當中我覺得美國prime頂級牛梅花同黑毛豬梅花肉最好食。呢度仲有海鮮俾你選擇,打邊爐我就最鍾意食蝦,一隻隻已經用竹籤串起好方便,而呢度仲有脆肉鯇同鱔片,海鮮亦都非常新鮮,真心值回票價。現
現場仲有個雪櫃放滿咗一盤盤嘅蔬菜籃,蔬菜都非常新鮮。
好多時食放題雪糕雪條都係每人限一件,但呢度就係任食,而且仲有Asahi生啤任斟任飲,真係好抵食。
呢度埋單每人$200有找,而且食物質素一啲都唔差,難怪由我哋入場到離開,都見到外面大把捧場客喺度等位啦!