2021-12-23
# #屯門 @yakiniku.homura🤶🎄又到聖誕、又到聖誕! 即係每年最破財、要出動買禮物的日子又到了…是日去屯門行行走走! 無他嘅, 商場夠大, 乜舖都有! 🛍行行下見好多花藍、花牌, 原來新開咗 Food Court, 而旁亦有幾間食肆新閕張, 聞到好香燒肉味, 立即衝入去試試只有開業2天的新餐廳! 名物! 🍖菠蘿漬骨付牛肋肉 $288 ~ 超大的一件牛, 肉質細嫩, 搭配燒菠蘿, 好新奇的配搭! 超名物! 🐄上和牛牛舌 $238 ~ 激讚! 牛舌薄切, 入口無筋又唔靭, 份量仲好多, 想叫多碟! 白金燒! 🥩黑毛和牛上西冷配生蛋及白飯 $168 ~ 由店員代燒, 免得我們燒壞呢塊咁靚的西冷! 油脂豐富, 肉味香濃, 入口即溶, 食極都唔夠喉的!名物! 🐥雞肉拼盤 $118 ~ 有日本赤雞腿肉、雞心、雞腎、新潟雞頸肉, 雞肉嫩滑,但因為有醬汁, 會比較易燒焦, 不過店員好好, 時常幫我哋換燒板, 好貼心!🥰幸福! 生蛋拌飯 $29 ~ 蛋味好濃厚, 以燒肉配搭同食, 果然無改錯名, 幸福! 🍍沖繩菠蘿梳打 & 🍏青蘋果青瓜梳打 @$36 ~ 首先靚, 再加上唔太甜, 唔會只
🍍沖繩菠蘿梳打 & 🍏青蘋果青瓜梳打 @$36 ~ 首先靚, 再加上唔太甜, 唔會只得冰, 好解渴好清涼!
🥗Oh, 仲有沙律! 睇落好多醬, 食入口完全唔會膩, 讚! 今餐回味無窮, 午市原來有定食套餐, 下次再試試!