2024-02-06 56 浏览
前排天气冻冰冰,最啱就系去食啲热辣辣暖笠笠嘅嘢,我自己除咗打边炉之外,第二就系最钟意食烧肉😌 之前试咗一间几唔错嘅烧肉店,有和牛食之余,性价比亦都极高,食唔同部位嘅和牛拼盘都系$388😝 而家佢哋仲推出午餐同埋宵夜优惠,折咗都系59折咋🤑✨ 上。九宫格 $388呢个和牛九宫格系呢度嘅signature item😌 一次过可以试到9款唔同嘅牛🤤 包括有:。和牛三角腩。和牛五花。和牛赤身。极黑和牛。和牛三筋。一口和牛。厚切牛舌芯。韩式护心肉。壶渍牛肋肉当中最钟意系和牛三角腩、厚切牛舌芯同埋壶渍牛肋肉😌 和牛三角腩油脂满满,食落非有入口即溶嘅感觉;而牛舌芯好厚身,食落好爽好弹牙;牛肋肉腌咗好耐,好入味,同时亦非常软腍!✨ 和牛寿喜烧 $98呢个和牛寿喜烧系由店员帮我哋亲手烧嘅,呢块和牛油花好靓,烧至5成熟左右,配上自家制嘅寿喜烧蛋汁同软熟嘅日本米,100分嘅配搭🤤✨ 柚子渍鸡肉山 $28/半份虽然嗌咗半份鸡肉,但份量都唔少,鸡肉食落有淡淡嘅柚子香味,鸡件亦好嫩滑,就算烧得耐都唔会太嚡👍🏻✨ 葱香月见饭 $28另外我哋嗌咗两个饭,其中一个系以生洋葱同葱粒为主嘅月见饭,食落有少许辛辣味,但捞埋只

✨ 上。九宫格 $388

。壶渍牛肋肉

✨ 和牛寿喜烧 $98

✨ 柚子渍鸡肉山 $28/半份

✨ 葱香月见饭 $28

另外我哋嗌咗两个饭,其中一个系以生洋葱同葱粒为主嘅月见饭,食落有少许辛辣味,但捞埋只靓靓生蛋一齐食,又几惹味!

✨ 紫菜月见饭 $28

另一个就系紫菜月见饭,以大量紫菜同靓靓生蛋铺面而成,如果唔太好生洋葱嘅朋友仔就可以拣呢一个饭啦😌

✨ 惊安水果茶 $38

水果茶系呢度嘅招牌饮品,入面果肉好多,饮落非常清新,食烧肉解腻一流!

✨ Sapporo生啤 $48

另外食烧肉点可以少得啤酒?咁啱见佢哋嘅Sapporo生啤买一送一,所以都嗌返杯啤啤佢!