2019-06-19 79 浏览
今日放工相約朋友食飯,朋友提議食放題。我地上網睇完一輪荃灣有咩好食,最後決定左食滿屋日本料理。 入到餐廳,見到餐廳環境都唔錯,7點入座已經見到查唔多滿座,好在我地平日黎,唔需要等咁耐。 食物方面見到Menu有好多選擇,例如:刺身,壽司,卷物,手卷,燒物,天婦羅,風料理和甜品等等。而且除左Menu之外,還有個自助吧,有三款海鮮,沙律和部份熟食。 因為好肚餓,未點Menu已經係海鮮吧都選左凍蝦食住先。 Menu order我地點左刺身先,上菜速度都幾快,無漏單。值得一讚係刺身好新鮮,三文魚,甜蝦,帶子,赤貝等等都好好食。 海膽伴拖羅蓉同海膽帶子都好正。 另外我地點左,鹽燒海蝦,鹽燒牛舌,燒豬腩肉同埋炒蜆,炒蟹。呢幾樣都值得推薦。 食埋個雪糕就完美啦,有Haagen-Dazs,Movenpick 和季節限定雪糕。我fd選左Haagen-Dazs, 我就選左季節限定榴蓮雪糕,因為本身好鍾意食榴蓮,所以覺得呢個榴蓮雪糕好得,榴蓮味好濃郁。鍾意食榴蓮既,一定要試啊!!!

食物方面見到Menu有好多選擇,例如:刺身壽司,卷物,手卷,燒物,天婦羅,風料理和甜品等等。而且除左Menu之外,還有個自助吧,有三款海鮮,沙律和部份熟食。 因為好肚餓,未點Menu已經係海鮮吧都選左凍蝦食住先。

海膽伴拖羅蓉同海膽帶子都好正。

2019-06-12