2019-08-01 566 浏览
早兩晚收工接埋小朋友已經8點幾,四圍搵嘢食,隔離平民化間餐廳好多人仲等緊,行過隔離諗住睇吓嘢,侍應走出嚟話有位可即時入,仲有位可以擺到BB車,諗住唔駛等咪試吓囉,一入到去原來係圓枱仲係搭枱,俾人呃咁,好唔開心囉。望住個餐牌都係一般泰國餐廳價,唔平唔貴咁,嗌咗炒椰菜仔,菠蘿炒飯,老公見到隔離枱既炸魚好靚,份量多食唔哂,心郁郁都叫埋炸魚。落ORDER,侍應講明炸魚要等,椰菜仔幾好食,菠蘿炒飯,師傅唔記得落鹽,無味,但相對其他泰國餐廳就真係有良心,因為個菠蘿只係斬咗一少截,其他餐廳會斬開一半,可以分兩個,呢間真係無咁做囉。老公係椰子控,突然ORDER咗個椰子沙冰,上到枱,正,原個椰青上,沙冰混有椰青肉,好味。講返炸魚,真係等到食咗半個菠蘿飯先上菜,但炸魚真係炸得幾好,魚肉仲嫩,外面連條魚都係脆,美中不足係,有部份炸過龍,有少少燶味。埋單490蚊,但我覺得都物有所值既。題外話,成間店9成職員講泰文,得2至3個職員識講廣東話,但服務態度都尚好,值得再去。

埋單490蚊,但我覺得都物有所值既。