2019-07-02
今晚約左朋友放工齊齊去食放題,裝修佈置都幾好,大部分都係卡位,唔會感覺好迫。一坐底馬上點左盤刺身,三文魚、松葉蟹、海膽、象拔蚌、帶子,多選擇之餘仲好鮮甜😋😋😋我最鐘意就係佢地嘅帶子同海膽😍😍😍熟食方面就更精彩,中日韓的款式任你揀,平時食開放題就係得日式,但呢間就連人蔘雞、牛肋骨、韓式粉絲都有。燒羊鞍調味好好,仲有俾薄荷汁,羊夠嫩又騷,EncoreeeeeeD! 燒蝦同燒菠蘿都好正,蝦夠新鮮好易剝,菠蘿燒完特別甜同多汁。燒牛舌就唔係好夠咸。小食有勁多,不能盡錄,但係如果你愛四川辣,就一定要試下佢嗰蓮藕牛柏葉,蓮藕好入味,夠哂辣。焗帆立貝都幾好味,醬料啱啱好,唔會太咸。火鍋就揀左和牛壽喜燒,個湯底好甜,好正。配料多到好似去火鍋店咁,仲有8款蔬菜🥬揀,平時放題都係食肉多,所以值得一讚!👍🏻最後就講埋炸物同甜點。炸物好正,重點係唔會炸完變深啡色,啲油應該有keep住換。味道好好,芝麻雞翼,炸榴連係必點!!!!!!!最後一定要講嘅就係心太軟,雖然唔係流心,但勝在好夠熱,本身已經勁飽,但一試左,有勁幸福嘅滋味,就好似冬天飲朱古力奶咁😂仲有好多其他甜品同雪糕。