2021-03-08 95 浏览
已經有段時間冇食吉列牛,所以心思思想食,同朋友一齊去呢間銅鑼灣性價比頗高嘅餐廳食!🔺吉列牛定食中間仲係好靚嘅一成熟,外邊炸過仲係幾脆口,啲牛冇乜筋,唔會嚡口。同埋佢個display幾靚,又有湯同埋飯,喺飯上面同埋飯素。有兩款醬一款係醬油、另一款係比較日式嘅沙律醬。🔺咖哩忌廉烏冬 忌廉令到烏冬入口特別順滑,但係牛奶香味就唔重。我諗忌廉應該係增加順滑嘅口感啫。咖哩係典型嘅日式咖哩,夠濃味,都唔錯!🔺煎餃子外邊仲係好脆口,咬落去卡卡聲,但餡料係普通嘅冇乜特別。🔺Passion Punch ($38) 估唔到呢杯嘢幾有驚喜!首先唔係純糖水好難飲嗰種,而係真係有熱情果嘅水果香,甜得黎又唔會太甜,唔錯。🔺Citrus Ocean ($38)呢杯係朋友叫嘅,雖然藍色係冇咩特別嘅味道,不過可能勝在有啲人想打卡。

🔺吉列牛定食

🔺咖哩忌廉烏冬

🔺煎餃子
外邊仲係好脆口,咬落去卡卡聲,但餡料係普通嘅冇乜特別。

🔺Passion Punch ($38)

🔺Citrus Ocean ($38)