2021-03-24
旺角區食肆林立,每次出到去諗食咩都相當苦惱,今日同朋友行完街又要搵野食醫肚,有時覺得選擇太多都唔係一樣好事,尤其我同朋友都有選擇困難證嘅,既然係咁我地就決定就地取材,購物完之後係同一座大廈搵咗間任食和牛火鍋食餐好由於我地時間尚早所以客人唔多,可以盡情影相分享俾大家睇下,環境都舒適乾淨,擺放食材嘅地方都整整齊齊,咁樣就食得安心我地今次揀咗潮汕牛骨湯底,牛骨湯加上和牛,牛上加牛,希望可以令到和牛味更加出眾湯底上枱後牛肉拼盤都緊接住上枱,總共有8款牛肉,分別有SRF美國黑毛和牛、Prime牛板腱、安格斯牛肩胛、一級肥牛、鮮牛肉、封門柳、金錢展、牛脷片相信打邊爐鐘意食牛肉嘅朋友一定好滿足,咁多款牛肉總會有幾款啱食,而且仲要放題任叫,而咁多款牛肉我個人就比較鐘意牛脷片,金錢展,牛肩胛,呢幾款肉味都幾重,肥瘦均衡,值得Encore走出去望下醬油區,醬油配料都好多款式,絕對夠料俾大家混醬。麵食方面都有好多款式品牌,生根、響鈴用上既食材都唔錯再過旁邊望下自助區,亦都有好多款丸類選擇,菇菌類都相當齊全,原則上一般打邊爐食材都可以搵到,我個人就鐘意食鵝腸,好味再過旁邊雪櫃望望,瓜菜類都有6,7款,食得多牛
再過旁邊雪櫃望望,瓜菜類都有6,7款,食得多牛肉都要食返啲蔬菜平衡下。旁邊有汽水,罐裝茶,雪糕款式都好多好充足
食到最後嘆返杯雪糕結尾,食到好飽攬住個肚走,價錢200蚊左右一位黎講的確唔錯,性價比一流