2025-07-22
💜 之前嗌外賣都有嗌過呢一間餐廳,今次經過就入去試吓😁 我覺得環境其實都坐得幾舒服,自己去counter落單所以唔使加一,上菜又快,自己一個或者同朋友一齊食都OK😚💜 店員仲同我講小胖推出了全新餐單!一於睇吓有咩好食😋💜 首先叫個小食先,叫咗夜市鹽酥雞嘅海苔味😍 $44外皮酥脆,肉質軟嫩,食落都唔會太油。加埋海苔味,都幾夾幾好食~💜 紅燒牛頰肉便當 跟餐配 鳳梨抹茶 $76♡ 除咗牛頰肉仲有好多其他配料,包括雞蛋粟米白菜紅蘿蔔西蘭花等!牛頰肉含有豐富膠原蛋白,加埋咁多蔬菜,營養均衡,好抵食😁♡ 鳳梨抹茶幾好飲,有淡淡嘅鳳梨香,第一次飲呢種配搭😝💜 蕃茄大排骨滷肉湯麵 跟餐配 桑葚洛神花茶 $80♡ 本人是非常喜歡吃湯麵的😍 食湯麵最緊要係湯底,今次湯底茄味夠濃,仲可以撈埋滷肉汁,不錯不錯。額外仲附上排骨,麵嘅份量都好多,食到好滿足😆♡ 餐飲方面,桑葚係莓既一種,加埋洛神花飲落會有少少微酸,但係又帶點醒神嘅感覺。💜 同埋我想講凍嘅餐飲係會用靚靚膠樽上,飲唔晒可以拎走,膠樽亦都可以重用!
💜 店員仲同我講小胖推出了全新餐單!一於睇吓有咩好食😋
💜 首先叫個小食先,叫咗夜市鹽酥雞嘅海苔味😍 $44
💜 紅燒牛頰肉便當 跟餐配 鳳梨抹茶 $76
♡ 鳳梨抹茶幾好飲,有淡淡嘅鳳梨香,第一次飲呢種配搭😝
💜 蕃茄大排骨滷肉湯麵 跟餐配 桑葚洛神花茶 $80
額外仲附上排骨,麵嘅份量都好多,食到好滿足😆