2023-12-15
本身唔係住呢區,見咁夜仲開門又唔貴所以專登走入嚟試。可能因為離地鐵站較遠,所以人都算少,所以相對靜,就算舖頭細細哋都唔會好逼。環境方面都幾企理,正正常常,乾乾淨淨。食物方面,叫咗一碗三文魚丼同三文魚壽司定食,仲送咗一碗湯。三文魚質素正常,唔係特別高檔,味道就係普通三文魚味,三文魚腩個人覺得幾好食,油脂豐富而且醬汁恰到好處,對於呢個價錢嚟講都幾驚喜,佢哋嘅飯唔係好正宗嗰種日本米,但係味道神似,唔係平時屋企煮嗰種米嗰味道。佢嘅份量話細唔細,話大唔大,對於一個普通女仔嚟講都算食得飽。整體嚟講,$48仲有碗湯性價比算係十分之高,絕對值得專程入嚟一試。至於壽司定食,6件壽司都係$48真係wow出聲😂因為唔鍾意沙律醬所以揀咗走沙律醬,味道方面同三文魚丼一樣,正正常常,但係對於呢個價錢嚟講,絕對稱得上好食。總體嚟講,呢間店性價比真係幾好,平價而且質素唔差,唯一缺點應該就係真係幾偏僻😂入嚟試一次都無妨