2022-05-29 497 浏览
如果係油麻彌敦道,唔係望上去大樓既二三樓,都未必會留意到有間餐廳食酸菜魚,因為地鋪既餐廳都已經好多選擇。入到餐廳,都好闊落,又乾淨,都無話好似小X羊咁一陣麻辣嘅味道。 牆上面嘅圖畫都幾有心思。全部都係魚,無錯,只有魚既套餐,留意,每一碗都好大碗,88蚊一個套餐,其實幾抵食。酸菜魚套餐,跟米線,非常好既配搭,魚肉好滑,真係好滑,配料都好豐富,有蓮藕片、芽菜、酸菜、蘿蔔、腐皮等等,一個人食一定好飽另外一款,藤椒魚套餐,跟白飯,啲飯唔係普通 絲苗米,米質好有咬感,讚!但碗紅色湯底既藤椒魚就真真真太油了,好彩叫左碗白飯,正好用黎吸油,魚都係好滑既,不過啲配菜真係食唔到。酸菜魚梗係要有油炸鬼,可惜唔係外脆內軟,質地太硬了。反而個麻辣手撕雞嘅味道就真係好好,可惜越食越就越覺得鹹,要飲好多好多好多水。如果怕肥既,唔好試啦!未食過既都可以一試,但肯定唔可以成日食。最後,人手不足,成日都要自己行去搵伙記,服務有待改善。

酸菜魚

藤椒魚

酸菜魚梗係要有油炸鬼,可惜唔係外脆內軟,質地太硬了。
油炸鬼

麻辣 手撕雞