餐厅: 火水爐冰室火鍋
资讯:

2021-06-23 57 浏览
之前就喺屯門店食完之後,對佢個牛頸脊同牛小排套餐一直都念念不忙🤤,所以呢次休息就特登去旺角再會一會佢😆一坐低大概都已經決定好食$328嗰個套餐,因為呢個先有牛頸脊任食🤑但今次就唔食雞煲,主力食牛肉🤣🤣湯底叫咗沙嗲拼麻辣鴨血鍋,兩款都有厚厚既花膠,招牌果然係招牌,大大塊,充滿骨膠原既味道😚😚沙嗲香濃而細滑,麻辣湯就夠晒勁度,而且再唔少藥材,味道更有層次感👍🏻小食:炸燒賣&炸魚旦,一開就已經送,兩樣都脆卜卜,加埋啲泰式辣醬,夠哂開胃👍🏻,唔夠就可以再encore牛小排:質素同之前一樣,夠哂大塊又吸👀,望落以為柴柴地但其實好爽口,牛味夠哂濃,點啲豉油捲埋啲蒜食,滋味加倍😂牛頸脊:雪花分明,拖兩拖已經食得,肉質相當嫩滑,同牛小排比多一份油香,係我最喜愛嘅食物,有佢已經值回票價了🤩🥳黑毛豬肉片:係今次既驚喜,嫩到以為食緊雪花牛,夠哂清爽,非常適合點醬油一齊食😋😋最後真係不得不讚呢度服務,佢哋真係非常落力,見到佢地不斷走嚟走去,而且仲會主動幫我地執碟加湯,較細個火吖,真係令我食得好開心🥳