2019-04-20
係韓國食完柳氏辣炒雞之後,一直對佢念念不忘!懷念佢既味道,食物既份量,自己炒2下之後比店員主理既樂趣,食晒雞之後點都要食埋個炒飯既滿足感!終於佢繼沙田之後,係荃灣開分店!覓食都唔駛特登入沙田LU !!去食既時段係星期六晚市,勁多人拎左飛!好彩我地拎飛既時間比較晏,好多人走左飛唔係到,但都等左30分鍾!可見佢既火熱程度有幾勁!入去坐之前,店員會叫我地簡定食咩套餐,食幾耐。雖然佢新出好多口味既炒雞,但我都忠於原味:柳氏家辣炒雞!係我一直想念既味道~~另外,佢仲新推出左個"烤肉"套餐。食完炒雞再烤肉!!!真係想飽死人~~入到去,好快手,店員就已經"上雞"!可能因為晚市太忙關係,佢唔會協助我地炒,要我地自己炒雞~唯有跟住佢播既KPOP 歌既BEAT去炒雞吧~~唔識炒都唔駛驚,因為佢有比張炒雞天書你睇,手把手教學冇難度!炒多幾下,我地心急想炒埋飯!因為之後仲有烤肉食!不過如果想食多次雞,是可以安可的~如果覺得飯太多,驚食唔晒,可以同店員講聲減半~肉既選擇都算多,全部都調好晒味道,就咁夾住擺上鐵盤烤熟佢就食得啦!當然,對於我而言,我對食炒雞既興趣大D,D肉既質素或者種類多與少都唔係重點~所以我地烤
如果覺得飯太多,驚食唔晒,可以同店員講聲減半~
當然,對於我而言,我對食炒雞既興趣大D,D肉既質素或者種類多與少都唔係重點~所以我地烤肉之前都有再叫多半份炒雞黎食!