2023-08-05 172 浏览
因为上次食过梳乎厘pancake,一直都好想再黎食,但次次都好惊要排好耐队而迟迟冇左黎,咁岩经过观塘见时间尚早就去拎飞,点知今次等左4-5张枱就入得😎佛手柑啫喱伯爵茶忌廉疏乎厘班戟($109)又再黎食Cobber既其中一个原因当然系因为佢个甜品,上次叫绿茶味,但比佢个一块麻糬吓亲🫣🫣今次专登叫一个冇个块麻糬既🤣🤣呢个味比上次个个一致认同更好食😎佛手柑啫喱酸酸甜甜,然后伯爵茶好浓味但唔苦,令到整个甜品品会太漏😁😁千岛酱慢煮鸡胸Pizza呢个pizza应该系新野黎,新到我冇记低价钱低我上网揾唔唔番个价钱😂😂千岛酱系我地食pizza必点既酱,但有冇人同我地一样会偏好千岛酱海鲜多啲🤣🤣但呢到得千岛酱慢煮鸡胸或暂茄汁海鲜,所以就拣左呢款,不过鸡胸比想像中好,够大旧同嫩滑,同埋个size都唔细,我地都差啲食唔晒😳😳🫢🫢蒜香蟹肉意粉($136)呢个系上次黎已经叫过黎食喇,因为觉得好多蟹肉同好惹味,今次都keep到水准,见身边其他枱好多都有叫😛😛松露薯条($68)呢个松露薯条真系不得了,我一入到去就闻工好香松露味,所以就叫左一个黎食,点知佢上到枱大盘到完全见唔到个底系边😂😂已经不断食不断食最后都系好似

佛手柑啫喱伯爵茶忌廉疏乎厘班戟($109)

千岛酱慢煮鸡胸Pizza

蒜香蟹肉意粉($136)

松露薯条($68)
呢个松露薯条真系不得了,我一入到去就闻工好香松露味,所以就叫左一个黎食,点知佢上到枱大盘到完全见唔到个底系边😂😂已经不断食不断食最后都系好似食左1/3 only,我见迟过我地黎既人大部分都有叫,一定系见到我个碟咁大份觉得抵食😂😂😂

杂莓乳酪碎冰($48)
黎到必叫,够晒大杯2个人饮都够晒🤩🤩上次好似试芒果味,同今次既杂莓味都一样咁得😎

价钱:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌗🌑🌑
普通
大部分mains都系$100以上,同埋黎到点都要食下个甜品,所以2个人食$400-$500走唔甩,拍得住商场铺既价钱,但又真系keep住好多人去食🙈🙈

交通:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑
我地去亲观塘都系泊APM,除左有积分换泊车,又有泊车优惠,所以一定系最好既选择😂😂😂

环境:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌖🌑🌑🌑
上次去食就觉得餐厅入面等嘈,因为佢系用木地板唔吸音,今次见佢加左地氊就好似好左,不过始终都好多人食,所以一定系会嘈少少🫢🫢不过竟然见到有对情侣拎左个notebook出黎插住电揽住睇戏,仲系面向多啲个边,真系睇O左嘴😂😂😂😂

性价比:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑
今次去食等左4-5张枱已经食到,比上次等左成个钟黎讲成个感觉好好多,食物价格老实讲系偏贵,不过味道同份量都系番到既,间唔中黎食一次都可以😉

Cobber Coffee and Tonys Pastry (观塘)
观塘骏业里8号世贸大楼1楼
@cobbercoffee_tonyspastry

#hkfoodie #hkfood #香港美食 #香港好去处 #观塘美食 #观塘好去处 #骏业街 #cobbercoffeeandtonyspastry #松露薯条 #杂莓乳酪碎冰 #佛手柑啫喱伯爵茶忌廉梳乎里班戟 #蟹肉意粉 #holiday #chillandrelax #hkcafe