2017-10-13 202 浏览
其實安安燒已經食過好多次, 突然好掛住佢惹味嘅串燒 所以決定Friday Nite黎放任狂食一番由於朋友唔鍾意坐室外而我哋亦唔食煙, 所以透過openrice訂位嘅時候已經著名我哋要室內位置。 而今日一早已經有職員打嚟確認訂位, 亦都可以安排到室內位置畀我哋😀 餐廳 面積細細, 餐枱唔多, 但勝在坐得舒服, 唔會覺得好迫。 我哋被安排坐喺餐廳角落一張二人枱, 店員好細心咁問我哋需唔需要畀一張圓櫈我哋放嘢好,點野食先! 其中一樣令我鍾意呢安安燒嘅原因就係食物種類多今次都叫咗一啲之前冇叫過嘅嘢食燒海螺串 第一次食味道唔錯燒花之丸 我覺得呢個係必叫燒鴨舌同燒雞腎 鴨舌燒得燶咗啲 而雞腎亦令我有少少失望, 因為其中有一粒雞腎未熟😣燒冬菇 完全係難食, 只係食到苦嘅味道同燶嘅味道, 絕對唔推介呀!蒜蓉燒扇貝芝士蒜蓉燒生蠔 味道一般, 可以一試秘製麻辣牛骨髓 第一次食牛骨髓, 本人自己唔太喜歡, 辣味亦唔夠, 唔會再叫特色雙拼腸同燒燒賣 腸就冇咩特別燒賣唔錯. 燒雙重芝心丸 不過不失最後仲叫咗條燒黃立倉, 78蚊一條燒得剛剛好味道亦唔錯, 可惜個汁整得唔好味, 又唔酸又唔辣, 味道仲好古怪, 所以
其實安安燒已經食過好多次, 突然好掛住佢惹味嘅串燒
所以決定Friday Nite黎放任狂食一番

今次都叫咗一啲之前冇叫過嘅嘢食

燒海螺串
第一次食味道唔錯

燒花之丸
我覺得呢個係必叫

燒鴨舌同燒雞腎

燒冬菇
完全係難食, 只係食到苦嘅味道同燶嘅味道, 絕對唔推介呀!

蒜蓉燒扇貝

芝士蒜蓉燒生蠔
味道一般, 可以一試

秘製麻辣牛骨髓

特色雙拼腸同燒燒賣
腸就冇咩特別燒賣唔錯.

燒雙重芝心丸
不過不失

最後仲叫咗條燒黃立倉, 78蚊一條
燒得剛剛好味道亦唔錯, 可惜個汁整得唔好味, 又唔酸又唔辣, 味道仲好古怪, 所以我哋完全冇點個汁😅😅

整體服務同食物都唔錯, 係一個食串燒嘅好地方. 但坦白講, 味道比之前嚟嘅幾次有少少退步, 希望之後可以繼續keep返之前個水平啦

2017-10-13