2020-10-08 36 浏览
今日好開心呀,呢個系列嘅泰國餐廳之前食過木船,而今日呢度木屋大排檔依然冇失望!依然係快!靚!正!首先係主食先,想食呢個香芒蟹肉炒飯好耐,不過呢我覺得可以比我預期中可以在好味啲嘅~佢個芒果係好熟嘅係好甜嘅,咁蟹肉炒都幾多同埋佢有一啲細細隻嘅小蝦仔喺度好似嗰啲櫻花蝦咁用來吊味,好香口。最驚喜嘅係炒飯入邊呢有一啲芒果粒,咁佢同水果嘅芒果相輔相成,而食落去口感係截然不同之餘但原個嘅水果芒果呢就係軟熟香甜,個炒飯嘅芒果呢就係因為炒既關係有啲咬口煙韌的!同炒飯配合呢會好refresh!之後呢仲食咗一個月亮黃金墨魚餅平時自己好鍾意食墨魚嘅。咁呢呢個墨魚餅呢加埋啲粟米入邊呢有啲蔬菜口感。我覺得如果可以再有咬口有啲咬勁呢就會更加吸引!嘢飲方面呢就帶咗我一直好想嗌嘅mylove巧克力巨人♡淨係睇個名都好吸引呀!mylove係我一個台灣好鍾意嘅女歌手嘅歌曲!哈哈(離題🤣)個巧克力巨人呢有好多配料有朱古力條、百力滋同埋朱古力曲奇,上面呢再有好多好豐富嘅cream睇到都開心再加埋朱古力醬真係超啱朱古力狂迷!咁你飲落去呢有少少似朱古力雪沙沙冰咁樣,我覺得都幾好,咁會有啲口感唔會淨係好似朱古力奶昔咁樣咁單調,同埋其

嘢飲方面呢就帶咗我一直好想嗌嘅mylove巧克力巨人♡淨係睇個名都好吸引呀!mylove係我一個台灣好鍾意嘅女歌手嘅歌曲!哈哈(離題🤣)個巧克力巨人呢有好多配料有朱古力條、百力滋同埋朱古力曲奇,上面呢再有好多好豐富嘅cream睇到都開心再加埋朱古力醬真係超啱朱古力狂迷!咁你飲落去呢有少少似朱古力雪沙沙冰咁樣,我覺得都幾好,咁會有啲口感唔會淨係好似朱古力奶昔咁樣咁單調,同埋其實真係幾大杯!都好飽肚。我覺得兩個人都夠飲!分享愛!~!~💖

今日都超開心囉,簡單便是快樂~太耐冇嚟過呢個系列嘅餐廳食飯,我覺得大家嚟大埔嘅時候都唔可以錯過佢哋!
同埋特別好想讚讚餐廳上菜速度好快!又夠穫氣!員工服務亦很用心!抵讚!