2021-01-13 520 浏览
Shake Shack 早兩年來港開業時聲名大噪,今次終於有機會試佢哋嘅Burgers喇。🥳 店內座位唔多,中午12:00開始繁忙,好多時候都要等位。🍔Shack BurgerSingle盛惠$50,Double$76,我哋兩種都有試。漢堡包夾住芝士、牛肉、生菜、蕃茄同祕製醬汁。漢堡扒食落juicy扎實,同醬汁配搭得好好。女仔食single已經夠飽肚,大家可以按自己食量選擇。😆🍔Shroom Burger ($66)餡料係生菜、蕃茄同炸大啡菇,出面好少見到素食Burger,所以今次就試咗啦!我幾鍾意大啡菇中間有芝士,而且芝士分量多,由頭食到尾都有,可惜Burger唔夠熱,芝士無做到流心效果。😔🍟Cheese Fries ($36)波浪薯條配上車打芝士醬,芝士醬杰身,波浪薯條掛汁,我個人幾鍾意🙌🏻🙌🏻,但屋企人覺得芝士醬令薯條淋晒,做唔到外脆內軟嘅效果。大家跟個人口味揀要唔要芝士醬啦。飲品方面,Lemonade ($24)夠酸好開胃;Mango Shake ($48)係芒果布甸加熱情果打成嘅奶昔,上面加咗涼粉粒粒同忌廉。奶昔幼滑,芒果味突出,唔錯!總結,Shake Shack 雖然好食,

🍔Shack Burger

🍔Shroom Burger ($66)

🍟Cheese Fries ($36)

總結,Shake Shack 雖然好食,但食物未算驚艷到我。今餐過下口癮,食過就算,唔會回頭。