3K
2013-09-22 668 浏览
行過好多次淘大都無留意都有呢間熱狗店,外面燈光太暗,招牌又唔起眼,難得今日發現佢嘅存在,又唔想食粉麵飯,一於比個機會佢啦。熱狗選擇頗多,仲可以加錢轉成餐,廿幾至四十幾蚊,都算平。因為友人話唔餓,只叫一個餐加多隻熱狗算了。個收銀唔知係新黎,定係我問得奇怪,問佢轉成餐A餐飲有咩揀,佢話你見到張menu有咩咪咩囉……但係你個雪櫃又寫住唔知咩無貨,個隻字甩左色,算,要可樂一定有貨。比完錢,收銀話等叫號,ok揾位坐先。全部枱唔係有人坐緊就係有食完嘅野無人執,全間店得個廚同收銀,廚就忙到痴線,但個收銀就企係到發呆。唯有自己執,但個垃圾桶滿左,都唔知執完擺邊好。好無品咁擺哂係隔離張未執嘅枱啦。等左成廿分鐘先有得食,即叫即整好熱喎,不過麵包烤定,涼了,其他ok。辣肉醬酸瓜熱狗唔講得少,堅辣!而且酸瓜太酸,但半溶芝士配熱烘烘腸就好好味,掉咁啲醬同酸瓜就好啲。蘑菇熱狗每日都有一款特價,星期六係呢款,本身都鐘意食蘑菇諗住叫呢隻,感覺抵左哈哈。不少蘑菇片鋪係腸仔上面,加埋厚厚一層千島醬,幾好味,不過又係酸左啲。黄色嘅千島醬,我覺得可能加左芥辣醬入去?肉醬薯容肉醬淡啲,都ok,薯容就大眾貨,屋企買返去開粉都做到

辣肉醬酸瓜熱狗
蘑菇熱狗
肉醬薯容
肉醬淡啲,都ok,薯容就大眾貨,屋企買返去開粉都做到呢隻味。

總括黎講都幾好嘅,仲有好多隻熱狗味想試,有下次。

2013-09-07