2022-05-15 94 浏览
今日同媽媽嚟咗觀點中心嘅哩間韓式餐廳平時經過都見到幾多人入嚟食都有一段時間冇食過韓國菜 所以入嚟食😁店舖出邊好多kakao friends公仔,加上韓文嘅招牌,有種好似返咗韓國嘅感覺午市menu 大大本,以下只係其中幾頁嘅節錄👆🏻鍾意食炸雞嘅朋友可以嗌呢個餐,不過我覺得有啲似麥當勞快餐店嘅餐😹所以冇嗌到叫左:1️⃣泡菜烤雞腿肉伴飯泡菜汁再加紫菜再加燒雞汁嘅飯好有味,汁唔算好多,不過材料豐富,啲雞一人份量都有5-6件,鍾意食泡菜嘅我表示滿意,新鮮又辣辣地,只係食完個口味道都幾重😂2️⃣大醬海鮮粉絲鍋鍾意食和民嘅朋友好推薦呢個,首先大醬湯好濃👍🏻不過就真係都幾辣,唔食辣嘅朋友就注意啦!海鮮鍋材料好豐富,入邊有魷魚,蝦,蜆等唔同海鮮,仲有粉絲,仲包埋一碗飯!將啲大醬汁淋落碗飯,就好似食緊韓式泡飯咁,好惹味😋3️⃣5款小食啲小食價錢真係好抵,每樣介乎$10-12所以忍唔住嗌咗五樣-涼拌海帶我就麻麻哋呢個,因為有啲怪怪地既酒味,食落好似唔太新鮮🙃-甜辣炸雞同出邊炸雞店食嘅差唔多味道😋😋不過本身拌飯個雞已經多到食唔晒🤣-辛辣小杯年糕份量算多,鍾意佢甜甜又彈牙既口感-涼拌大豆芽中意食開胃菜既我食到停唔到😹小辣-
今日同媽媽嚟咗觀點中心嘅哩間韓式餐廳
平時經過都見到幾多人入嚟食
都有一段時間冇食過韓國菜 所以入嚟食😁

午市menu 大大本,以下只係其中幾頁嘅節錄

叫左:
1️⃣泡菜烤雞腿肉伴飯

2️⃣大醬海鮮粉絲鍋

3️⃣5款小食

啲小食價錢真係好抵,每樣介乎$10-12
所以忍唔住嗌咗五樣
-涼拌海帶
我就麻麻哋呢個,因為有啲怪怪地既酒味,食落好似唔太新鮮🙃
-甜辣炸雞
-辛辣小杯年糕
份量算多,鍾意佢甜甜又彈牙既口感
-涼拌大豆芽
中意食開胃菜既我食到停唔到😹小辣
-韓式小魚餅
正常,貪心d諗有多兩件就好

哩度電子QR code自己落單,上菜速度快,等大約10分鐘就有。

不收加1,兩個人食左咁多total $193
會再encore😎