2021-07-21 29 浏览
朋友話知道我鍾意泰國菜夠惹味, 已經訂咗枱同我食晚飯🤩 行到嚟餐廳門口已經覺得幾有泰式夜市嘅style👍🏼我哋兩個人, 揀咗一樣咖哩, 一個菜, 一個炒飯, 同埋再加配咗一樣特色食品‼️各樣味道都不錯, 有地道泰式嘅風味‼️ 青咖哩豬頸肉熱辣辣上枱, 因為我哋叫咗個炒飯所以就冇另外加配蒜蓉包或者薄餅啦🤭 如果多啲人食嘅話一定會加, 可以吸曬啲醬😆 香葉肉碎炒飯份量足夠二人分享😋炒得幾香同埋乾身, 微辣, 上邊仲加埋隻半煎炸太陽蛋添‼️炒通菜有兩款味道揀, 我哋就揀咗餐牌上面有一隻辣椒嗰隻~ 通菜嫩綠, 味道炒得香口惹味🤤 泰式炒通菜真係冇得輸~見到放喺枱面上嘅細廣告牌寫住惠顧食品可以優惠價叫一份泰式煲仔翅, 我哋就叫咗喇‼️加20蚊仲可以加埋花膠, 補下骨膠原😆 煲仔翅煲到超熱上枱, 都幾多料呀, 唔太重味,所以另外跟埋淮鹽胡椒粉、芫茜、紅醋, 跟個人喜好自己加上~ 仲有生芽菜呀👍🏼

2021-07-15