2019-04-23 90 浏览
唔係朋友介紹,真係唔知道旺角依家有一間專食羊肉嘅火鍋店,感覺上就好似以前的小肥羊,不過地方就寬敞啲同新派啲。睇得出餐廳係照着大陸餐廳嘅做法,可以微信下單,我覺得超方便,又可以睇到張單幾錢。我哋叫咗個雙拼湯底,湯底唔錯,唔辣嗰邊其實真係好似小肥羊湯底,而我本身就好鍾意呢個味道。知道這裏主要吃羊,所以我哋都叫咗幾款羊料理。羊肉串好食,最怕食到個口全部都孜然粉,這裏的羊肉串有肉汁,不會過鹹,真心不錯,最細心的是他上菜的時候是放在一個鐵板上的,滋滋聲。羊羊大拼盤冇諗過原來係咁大盆,仲要都幾精緻,把羊肉片卷成玫瑰裝,將一塊羊肉片放入辣湯底,好夾。羊肉片唔會太蘇,我覺得本身唔食羊嘅朋友都可以試。爆漿三寶原來白色裏面係一舊墨魚滑,而且仲係芝心添;綠色係蝦滑,個皮好特別有少少Wasabi味;黃色係羊肉。可惜個皮有少少過厚,淥左好耐,個皮仲有少少粉粉地。蔬菜拼盤我覺得呢個好超值,好多唔同嘅蔬菜選擇,同埋賣相精緻,好似盆栽。半分紫淮山及萵筍好鍾意可以叫半份,好適合兩口子打邊爐,平時好少見到紫淮山,所以特登order。蒙式羊小排份量唔少,但可能最遲黎,所以食到尾聲就覺得有少少油同好飽!啱啱見到啲食評講到服務

知道這裏主要吃羊,所以我哋都叫咗幾款羊料理。

羊羊大拼盤

爆漿三寶

蔬菜拼盤

半分紫淮山及萵筍

蒙式羊小排
份量唔少,但可能最遲黎,所以食到尾聲就覺得有少少油同好飽!

啱啱見到啲食評講到服務好差咩,menu只得簡體字,可能餐廳營運左幾個月,已經改善,因為當日我真係好滿意侍應服務態度同整個用餐氣氛好,食完我仲同小寶仔講下次要約一大班朋友黎食。