2019-01-18
突然好想食中餐,就即慶約咗兩個朋友食中菜,但又想坐得舒服D,所以就揀咗呢到,由於無訂位,職員開頭話要等一個鐘,但突然有客埋單,等咗唔使三分鐘就有枱,真好彩呢!一路行入坐位時,都有留意下其他食客食D咩,最多人係食龍蝦伊麵,可惜我兩個朋友都唔食,所以就揀咗個孖寶E及其他餸菜由於好肚餓但又未齊人,叫咗兩款小食食住等先到咗個脆皮燒腩仔,個皮夠脆,又唔會太咸,肥瘦度適中,其實食咁多次都未試過食到熱嘅燒腩仔,最多都只係微暖,呢次真係有驚喜,因為上枱時仲係熱呢!另外一個小食,脆滷豆腐,豆腐滑得黎唔會一夾就散開,而且內裡都好入味食肉嘅朋友見到個名就站一家要叫呢個餸- 客家燜豬肉,原本諗住只食半碗飯,但因為呢個餸,我食咗一碗,豬肉燜得好淋好入味,個汁送飯又好正到個孖寶E蝦、蟹都好新鮮,朋友朋哂D蝦、蟹後,連蔥都唔放過,佢話蔥、蒜爆得好香,要拎埋黎送飯呢!埋單計埋加一茶位,每人都唔使$300原本想叫埋原個椰皇燕窩嘅甜品,但個肚真係再放唔落食物了另外一提,大部份嘅職員都忙到爆嘅時候,有個女員工掛住玩電話而我地係咁叫埋單都睇唔到聽唔到,反而另一個遠D嘅跑過黎幫我地
由於好肚餓但又未齊人,叫咗兩款小食食住等
到個孖寶E
埋單計埋加一茶位,每人都唔使$300
原本想叫埋原個椰皇燕窩嘅甜品,但個肚真係再放唔落食物了