2021-07-19
人生第一次既Omakase,做左唔少功課📓最後揀左呢間。志位於尖沙咀既算係入門級👨🏻🍳電話卜位嗰陣講明要坐吧枱聽講Bar同餐枱既質素會有分別🙊🥣$580同$380最大分別係580會有4款刺身,380就全部壽司🍣13品入面(照片不能盡錄)印象最深刻嘅分別有:1️⃣蒸蛋 嫩滑鮮味,每一啖都有唔同材料而且食生冷野之前有熱食落肚好舒服☺️2️⃣油甘魚-刺身係香港都感受到一擺入口就溶咗既感覺😍3️⃣腦天-壽司師傅介紹係呑拿魚既天靈蓋,魚味濃厚4️⃣蟹肉蟹棒-壽司考驗筷子功夫既一道,蟹肉蟹棒大過嚿飯5️⃣海膽杯相信係志其中一道招牌菜,落足料而且夠新鮮🥢🥢🥢🥢🥢🥢🥢對Omakese既其中一個期望係同師傅之間既互動交流,可惜師傅除咗介紹每一道菜之外,都冇同我哋有交流,連佢點稱呼都唔知另外,其實我book枱個陣講明希望某一位師傅serve,餐廳confirm booking個陣都仲話應該冇問題。當日就。。。大家明白拉😶整體來講 志係一間性價比唔錯,適合入門級既大家去試。午餐材料質素算高,但白身魚同灸燒種類既出現比例幾高,少d 高級食材出現不過6百幾既價錢都要求唔到太多😆
最後揀左呢間。志
位於尖沙咀既算係入門級👨🏻🍳
電話卜位嗰陣講明要坐吧枱
聽講Bar同餐枱既質素會有分別🙊
13品入面(照片不能盡錄)印象最深刻嘅分別有:
1️⃣蒸蛋
嫩滑鮮味,每一啖都有唔同材料
而且食生冷野之前有熱食落肚好舒服☺️
2️⃣油甘魚-刺身
係香港都感受到一擺入口就溶咗既感覺😍
3️⃣腦天-壽司
師傅介紹係呑拿魚既天靈蓋,魚味濃厚
4️⃣蟹肉蟹棒-壽司
考驗筷子功夫既一道,蟹肉蟹棒大過嚿飯
5️⃣海膽杯
相信係志其中一道招牌菜,落足料而且夠新鮮
🥢🥢🥢🥢🥢🥢🥢
整體來講 志係一間性價比唔錯,適合入門級既大家去試。
不過6百幾既價錢都要求唔到太多😆