2008-11-26
我同好朋友D放咗學要搵嘢食, 唔想食得太飽, 所以就諗住食粉麵!好朋友D就話, 諗起附近有間好食0既清湯腩, 於是就去搵啦!原來, 好朋友D口中好食0既清湯腩就係==> '大利清湯腩'一入去, 無人理你都算, 咁我同好朋友D咪自己入去搵位囉!當入緊去之際, 有個中年阿叔(伙計)衝出0黎, 企係路中間阻住,佢唔單止唔借開, 仲要一直企係度, 個樣仲好似好不肖咁, 好似想同我地講「行開啦! 阻住晒!」, 我開始不滿坐低後, 又要比阿姐(伙計)黑面! 點解要咁對我地呀算~ 可能好食0既鋪頭就係「咁串 」我同好朋友D叫咗:- 牛腩河 牛腩米 油菜(菜心)牛腩河/米牛腩係'坑腩', 真係有啲料到! 食落好'林', 牛味都尚算可以0既!河粉剛剛食既時候就OK, 但慢慢就發漲晒, 無晒湯米粉就好啲, 應該唔會太差, 因為好朋友D都可以食晒油菜(菜心)碟菜心都算大碟, 同理啲菜心好似芥蘭咁粗! 味道咪菜心味囉食完'大利'之後, 唔知係咪受到不禮貌對待, 所以我個人覺得都係'九記'好食啲, 起碼'九記'0既牛腩牛味重啲
一入去, 無人理你都算, 咁我同好朋友D咪自己入去搵位囉!
我地講「行開啦! 阻住晒!」, 我開始不滿
坐低後, 又要比阿姐(伙計)黑面! 點解要咁對我地呀
算~ 可能好食0既鋪頭就係「咁串 」
我同好朋友D叫咗:-
牛腩河
牛腩米
油菜(菜心)
牛腩河/米
河粉剛剛食既時候就OK, 但慢慢就發漲晒, 無晒湯
米粉就好啲, 應該唔會太差, 因為好朋友D都可以食晒
油菜(菜心)
碟菜心都算大碟, 同理啲菜心好似芥蘭咁粗! 味道咪菜心味囉
'九記'好食啲, 起碼'九記'0既牛腩牛味重啲