2021-02-18 3567 浏览
之前網上睇到香港都開咗間韓國好出名嘅Kobekyu吉列牛專門店,宜家唔駛飛去都食到啦。 🤤🤤吉列牛係用美國牛脊肉🐮,肉質嫩滑軟腍,店員會比個爐同熱石板我哋燒,之後將塊牛逐一放落去燒幾秒就食得,唔駛燒咁耐,因為本身送上嚟嘅時候已經有3成熟,佢啲炸粉唔會太厚,食落去完全感受到外脆內嫩嘅感覺,非常鬆化,無論係單食或者送飯都一樣咁好味。鍾意可以點啲沙律醬或者Wasabi 食都可以。 另一款呢度嘅主打吉列牛忌廉烏冬,一直都好想試下呢個咁有趣嘅配搭😍,今日終於搵到個機會嚟試下啦。望住一大碗忌廉以為好似好飽,不過佢撈埋咗落去啲烏冬其實又唔係話好多,忌廉下其實係咖喱烏冬,烏冬加咗忌廉變得更加爽滑,咬落去煙煙韌韌。我哋仲叫多咗個小食雞軟骨餃子,一次過可以滿足兩個願望,皆因我又鍾意食雞軟骨,又鍾意食餃子。個皮薄得嚟夠脆,雞軟骨有咬口。 飲品揀咗杯Passion Punch🍹同Citrus Ocean,望到個顏色已經好吸引,味道酸酸甜甜,非常醒胃。😍🤩

2021-01-21
午餐