2020-05-08
韓國美食風摩香港,炸雞、韓燒、魚糕串、部隊鍋都試過曬。 朋友帶路嚟到 銅鑼灣百樂中心,試下新野 韓式忌廉烏冬!餐廳真係好有人氣,門口已經見好多人大排長龍!美國頂級牛里脊背套餐牛里脊用上美國頂級牛肉,脂肪含量較少,肉質鮮甜嫩滑無渣,肉汁豐盈。廚房會將牛肉煮到半熟上碟,自行再放上板燒至喜愛情度,蘸上黑松露醬,味道醇厚濃郁。秘製柚子豉油,酸甜醒胃。芝士大啡菇,肥美厚身肉質爽甜,很重菇味,加上濃郁芝士烤焗,香味更顯突出!鹹蛋黃薯條跟套餐,啱曬我呢個鹹蛋黃控!薯條即叫即炸熱辣辣,每條蘸滿豐富鹹蛋黃,脆口甘香!香辣忌廉雞肉炒麵必食招牌菜,有忌廉烏冬(唔辣)和忌廉炒麵(香辣),最後揀咗香辣忌廉炒麵。雞肉嫩滑惹味,採用辛辣麵條,圓渾粗身爽口彈牙,辣度有後勁愈食愈辣。靈魂是那忌廉泡沫,加添幼滑黏口、濃稠質感!
美國頂級牛里脊背套餐
鹹蛋黃薯條