2023-02-16 17 浏览
今天嚟到彌敦道726號近旺角道口的吉列牛忌廉烏冬專門店, 餐廳位處17樓,有大大的玻璃窗, 窗觀開掦,座位寬敞舒適,餐廳是首爾弘大的人氣熱門店, 當中最出名的主打是吉列牛及忌廉咖喱烏冬。吉列牛定食, 定食包含麻醬豆腐,麵豉湯,炸得香脆的吉列牛肉, 肉質鮮紅粉嫩, 店家提供酒精石爐,客人可以按自己喜好把牛肉放在石爐上燒,牛肉肉質夠腍,即使燒到接近全熟也不會覺得韌及鞋,無論沾著附設的芥末蛋黃醬或wasabi加燒汁都一樣好味。咖哩忌廉牛肉烏冬,一端上桌見到整碗完全被大量忌廉覆蓋住。已覺得十分吸睛,打卡一流,撈起就發覺底下是牛肉咖喱烏冬, 咖喱和忌廉配合起來好香咖喱味而且唔會覺得好辣,烏冬牛肉分量都好多, 好香牛味而且一點也不會韌, 烏冬夠彈牙, 估唔到咖喱和忌廉配合起來, 竟然神奇地十分夾。牛油蜜糖單骨雞翼,單骨雞翼令人更方便食用,牛油味雞翼炸得香脆可口,配合蜜糖沾著來吃, 一隻接一隻令人欲罷不能。蜂蜜紅棗茶,朋友唔想飲凍飲, 所以就點這杯蜂蜜紅棗茶, 甜度適中, 養生潤喉,飲落特別舒服。Passion Punch (熱情果賓治), 色彩繽紛賣相夠靚, 口味清新, 裏面有粒粒熱情果肉,酸酸甜

Passion Punch (熱情果賓治), 色彩繽紛賣相夠靚, 口味清新, 裏面有粒粒熱情果肉,酸酸甜甜,十分解渴。

2023-02-13