必点苹果甜品😋蟹肉饭🦀西日fusion风🎎轻奢露营风餐厅🏕️🌸MUTA Restaurant今次同猪仔嚟到尖沙咀美丽华商场,嚟试吓西日式餐厅MUTA Restaurant~餐厅气氛好放松,仲有日式榻榻米座位,够晒特别,好似去咗日本咁靓😍仲有好多植物摆设,感觉好清新,餐厅座位间隔比较开,客人坐得阔落舒适,聚会、约会都十分适合🤗值得一赞既系餐厅灯光效果营造气氛好好,有一种黄昏写意嘅感觉🌇特别一赞餐厅店员服务一流,会主动加水,点餐时更会蹲下来,细心耹听客人点餐,真系令人彷如置身于日本🇯🇵🤗哩度仲有picnic box & Toast set可以点~够晒写意😝✨月见鸡肉棒串 $88日式居酒屋🏮都会有既月见鸡肉棒串,色泽炸得金黄,比较干身,用上鸡软骨同鸡肉做内馅,增加口感,口感扎实,配上甜甜咸咸的日式烧汁啱啱好,同日本鸡蛋沾上一齐食,味道更温纯🤗✨蟹肉蟹膏甲罗烧炖饭 $178满满嘅蟹肉蟹膏🦀🦀非常鲜甜,用上一个蟹壳装上,好满足🤪配上忌廉奶油炖饭,味道浓郁,奶味好重😆钟意食蟹肉嘅必点🥰✨蒲烧鳗鱼炖饭 $188用上一个好精致既日本餐盒🍱份量为原条馒鱼,鳗鱼酱汁加上忌廉奶油炖饭,甜甜咸咸,估唔到咁夹🤗建
必点苹果甜品😋蟹肉饭🦀

蟹肉蟹膏甲罗烧炖饭

✨蟹肉蟹膏甲罗烧炖饭 $178
蒲烧鳗鱼炖饭

✨蒲烧鳗鱼炖饭 $188
用上一个好精致既日本餐盒🍱份量为原条馒鱼,鳗鱼酱汁加上忌廉奶油炖饭,甜甜咸咸,估唔到咁夹🤗建议两个人一齐分享,因为味道比较浓郁,比较容易腻~
烤苹果·蜂蜜蛋糕·甜番薯雪糕

✨烤苹果·蜂蜜蛋糕·甜番薯雪糕 $88
一个甜品,三重口味,非常满足,上枱造型超靓😍而且甜品味道好夹,一啲违和感都冇🤗蜂蜜蛋糕比较干身, 配上甜番薯雪糕,仲有番薯粒粒,味道好夹,番薯味仲好香甜😝烤苹果好软烂,带点蜂蜜味,一啲都唔酸,三种甜品混合一齐食,仲有一啲糖霜,增加口感😋非常推荐大家试吓🌟

食物✨✨✨✨
环境✨✨✨✨✨