2023-09-04
#港女覓食到長沙灣✨招牌海南雞飯 配 雞雜冬瓜湯 $62招牌果然係招牌菜😆真係好好食🤤無骨海南雞夠嫩滑,碟旁有粒桔仔,將佢唧落佢啲雞到可以令味道更豐富。仲有佢旁邊嘅醬料,我最鐘意沾上中間嘅辣醬,食落會加惹味。雞雜冬瓜湯入面有雞腎&冬瓜,夏天好岩用黎消暑。✨新加坡白胡椒排骨茶配米粉+油條 $88我以為米粉會係分開上🤣上枱時個米粉已經放埋入去個湯到,個湯嘅白胡椒味道係有嘅不過可以再濃啲!米粉爽口彈牙索埋個湯汁都好食。油條再浸埋個湯黎食就會索到個湯嘅原汁原味。排骨都有4-5件,食落有咬口。✨鮮油咖吔多士 $30個人覺得食馬拉菜必點之一~烘過嘅麵包加入軟滑牛油配埋香甜嘅咖吔醬,食落好邪惡。✨ 馬拉盞椰菜苗 +$29屬正常操作😆✨恐龍美祿 +$12有濃郁美祿味道,下次會叫多奶,咁就會更加香滑。餐廳環境光猛,座位闊落,都係同朋友吹水嘅好地方😙😙✨總結人均消費💸:$110/1人味道:🌕🌕🌕🌕🌑份量:🌕🌕🌕🌕🌑服務:🌕🌕🌕🌕🌑 質素:🌕🌕🌕🌕🌑🍴 蘇山雞飯(長沙灣)📍 長沙灣元州街411號義華大廈地舖::::::::୨୧::::::::୨୧::::::::୨୧:::::::::୨୧:::::::::#
✨招牌海南雞飯 配 雞雜冬瓜湯 $62
雞雜冬瓜湯入面有雞腎&冬瓜,夏天好岩用黎消暑。
✨新加坡白胡椒排骨茶配米粉+油條 $88
米粉爽口彈牙索埋個湯汁都好食。
✨鮮油咖吔多士 $30
✨ 馬拉盞椰菜苗 +$29
屬正常操作😆
✨恐龍美祿 +$12
有濃郁美祿味道,下次會叫多奶,咁就會更加香滑。
餐廳環境光猛,座位闊落,都係同朋友吹水嘅好地方😙😙
✨總結
人均消費💸:$110/1人
味道:🌕🌕🌕🌕🌑
份量:🌕🌕🌕🌕🌑
服務:🌕🌕🌕🌕🌑
質素:🌕🌕🌕🌕🌑
🍴 蘇山雞飯(長沙灣)
📍 長沙灣元州街411號義華大廈地舖
#hkfoodie#eat#gathering
#food #foodphotography #foodblogger #foodstagram #instafood #hkfood #foodpics #photooftheday #foodie #foodlover#foodholiceatdiary #foodielife #長沙灣美食
#蘇山雞飯 #海南雞 #醬油雞 #雞飯 #喇沙 #肉骨茶 #咖央多士 #串燒 #東南亞美食 #香港餐廳介紹 #長沙灣美食 #太子美食