2023-08-18
街坊推介小店!係好運中心外圍面向新城市snoopy世界個邊,第一次嚟有啲難搵章魚燒款式多有17款,當中唔少都幾特別,真係選擇困難症發作🤣全部即叫即製,大概等10-15分鐘,拎上手熱辣辣有bar枱仔可以係店內立食,章魚燒都係即場食最好😎Follow鋪頭IG有9折優惠💰-👍🏻一番黃金流沙章魚燒(9折後) $38/8粒好少見呢個組合嘅章魚燒,幾特別!面頭鋪滿大量鹹蛋黃醬,比較流質有起沙口感淡淡蛋黃鹹香同牛油香,估唔到新奇得嚟又幾夾🤪-👍🏻一番酒煮鮑魚燒 $68/6粒招牌item!內餡係醉酒鮑魚粒,鮮嫩彈牙唔韌入口酒香濃郁唔苦澀,有啲中日fusion感覺第一次食呢個配搭幾有驚喜,雖然價錢有啲貴,但味道真係唔錯😌-🔸整體章魚燒表面微脆,內裏軟腍唔厚粉,章魚粒大細都OK唔係鼻屎size🤣加上大量沙律醬、章魚燒汁、各款toppings不過醬汁比較多,難免會慢慢令到外皮冇咁脆口挺身-🔸轉套餐連飲品 關東煮烏冬 +$25 & 蟹籽沙律冷烏冬 +$18關東煮湯夠熱辣辣,淡淡鰹魚味,清甜唔頸渴配料鳴門卷獅子狗等份量比想像中多,不過讚岐烏冬稍為煮得腍咗啲啲🤏🏻另外有三款冷撈烏冬,加上章魚燒汁、沙律醬,啱夏天食
全部即叫即製,大概等10-15分鐘,拎上手熱辣辣
有bar枱仔可以係店內立食,章魚燒都係即場食最好😎
Follow鋪頭IG有9折優惠💰
👍🏻一番黃金流沙章魚燒(9折後) $38/8粒
好少見呢個組合嘅章魚燒,幾特別!
面頭鋪滿大量鹹蛋黃醬,比較流質有起沙口感
淡淡蛋黃鹹香同牛油香,估唔到新奇得嚟又幾夾🤪
👍🏻一番酒煮鮑魚燒 $68/6粒
招牌item!內餡係醉酒鮑魚粒,鮮嫩彈牙唔韌
入口酒香濃郁唔苦澀,有啲中日fusion感覺
第一次食呢個配搭幾有驚喜,雖然價錢有啲貴,但味道真係唔錯😌
加上大量沙律醬、章魚燒汁、各款toppings
不過醬汁比較多,難免會慢慢令到外皮冇咁脆口挺身
關東煮湯夠熱辣辣,淡淡鰹魚味,清甜唔頸渴
另外有三款冷撈烏冬,加上章魚燒汁、沙律醬,啱夏天食
味道:8/10
性價比:8/10