2019-06-02 218 浏览
人人都話響香港做食肆好難做,人工又貴,租又貴,但偏偏又有一些食肆做咗幾十年都掂,點解呢,無他嘅,就係因為品質好,用心做,有口啤,今日同大家介紹呢間響元朗嘅店,🎈永順食店 ,就係這個例子啦。呢間店最出名嘅,有沙嗲牛麵,豬扒麵等,喜歡嘅可轉龍蝦即食麵,都有D talking point😁✨豬扒麵 ,28 元,真係名不虛傳 ,樸少少粉落炸爐逐件炸,外脆內軟,比起好多出名嘅連鎖店 ,毫不遜色, 絕對沒有油淋淋的感覺😋。 一道看似平凡的小食, 但食落完全感受到小店的專注用心製作👍👍👍店舖細細,雖然在後街,下午兩點幾鐘都坐滿人👫👫,有些更係揸車你黎食。 店員還很醒目的提醒食客,外面抄牌呀,本地情懷是也,另一種味,人情味👏👏

✨豬扒麵 ,28 元,

2019-05-31