2022-07-30 109 浏览
約左好友去銅鑼灣去食燒肉,《響日本燒肉 》超正,一個價錢,多個願望,又可以食燒肉又可以食刺身,超多嘢食,有成七十幾款!餐廳環境舒適,仲坐得好濶落,仲掛咗紅燈籠作裝飾!晚市任飲任食120分鐘燒肉放題, 佢有4 種價錢選擇,而我地就揀左《美國、澳洲和牛燒肉放題 ,包括有78 料理》,價錢$398。每位加$48,就可以upgrade 清酒啤酒任飲,超抵! 首先嚟個刺身拼盤,包括有生蠔、三文魚、甜蝦&帶子等等。我特別鍾意生蠔,鮮甜爽口,三文魚就十分肥美。除左刺身頭盤仲有燒肉, 包括有美國牛&澳洲和牛, 當然唔少得豬肉& 雞啦! 仲有好多食物可以追加, 例如澳洲和牛、和牛牛肋肉、美國牛里脊肉、豬肉、雞肉&海鮮等等。 我就比較喜歡澳洲和牛系列,肉味香濃,入口鬆化,梗係要encore 再encore ! 炸物就要必叫大蝦天婦羅&榴槤炸彈,榴槤炸彈外脆內軟, 香滑榴蓉。其實已經好飽,太多種類了, yummy 😋, 不過都要留位食雪糕,總結一下, 食物可以講得包羅萬有, 環境舒適,價錢合理,性價比高,今日真係大滿足,值得Encore !

餐廳環境舒適,仲坐得好濶落,仲掛咗紅燈籠作裝飾!

每位加$48,就可以upgrade 清酒啤酒任飲,超抵!