2022-01-18 104 浏览
⭐️鼎爺出品⭐️真係掂呀‼️🎐平時好少嚟荃灣,今日嚟Donki Shopping,經過海之戀商場見到呢間鼎家喜筷🥢個火焰原隻燒鵝髀好吸引😍同埋成間餐廳主題都係鼎爺Q版公仔,幾得意下😛呢間餐廳主打燒味,但其他選擇都非常多🤗🔸火焰原隻燒鵝髀打卡一流呀❗️大大隻原隻燒鵝髀跟火爐上,重點係用橙酒做燃料,令到燒鵝嘅果味更濃!油份從鵝髀滴出令火勢愈來愈猛烈🔥超夸張😂呢到嘅燒鵝係用咗鮮橙、檸檬同埋青檸等鮮果長時間醃製,咁樣不但可以去除羶味,肉質更鬆化🤤燒到差唔多,就可以食啦,入口真係皮脆多汁,肉質嫩滑,啖啖果香,肥而不膩呀,超好食呀😋必食💯👍🏻🔸上湯瀨粉$20蚊大大碗瀨粉,非常抵食👍🏻瀨粉食落彈牙,湯底唔會好重味精!拎嚟送燒鵝食,好夾呀😛🔸麻辣蒜香涼拌手撕貴妃雞撈丁睇餐牌已經覺得呢個太邪惡啦😝受唔住誘惑,最後我都係order咗😂好大份呀!嗰麵食落好爽口,充滿麻辣蒜香味,非常惹味!麵條夾雜住嫩滑嘅手撕雞、爽脆嘅青瓜絲、蘿蔔絲同埋沙葛絲,賣相及口感都十分豐富,好食呀😋🔸熱田園水果茶水果茶以玻璃茶壺上,仲有蠟燭keep住溫度,可以慢慢飲😍飲落好香水果味,茶底清新,唔會太甜,非常解膩!🔸芒果沙冰芒果🥭味濃郁,酸甜度
⭐️鼎爺出品⭐️真係掂呀‼️

🔸火焰原隻燒鵝髀

🔸上湯瀨粉

🔸麻辣蒜香涼拌手撕貴妃雞撈丁

🔸熱田園水果茶

🔸芒果沙冰
芒果🥭味濃郁,酸甜度適中,仲有粒粒芒果肉,清爽冰凉😛正!都幾大杯㗎

🔸流心朱古力心太軟 配 北海道5.0牛乳雪糕
心太軟唔算好流心,有少少啦!勝在食落有好濃嘅🍫朱古力味,配埋超級濃郁滑口嘅北海道5.0牛乳雪糕🍦正到不得了呀😋大滿足🥰

💁🏼‍♀️呢間餐廳整體都幾高質,選擇非常多,同埋打卡一流呀❗️一定要試個火焰原隻燒鵝髀呀😍真係睇得玩得又食得😝掂!