2018-02-01
之前我嘅好閨蜜生日冇時間同佢慶祝 今日終於可以約到佢出嚟食飯補祝生日我對於我今日揀嘅餐廳好滿意 餐廳非常有格調 而且現代感 燈光昏暗但色彩繽紛 播著柔和嘅音樂 舒適的座位 是鬧市區的一間小型酒吧 在這裏待著數小時也不成問題入咗即送花生 無限任添 一邊吹水一邊剝花生 人生一大樂事特別再稱讚餐廳的menu 是使用了電子平板方式 非常環保 與時並進圖文並茂 賣相相當吸引實物與照片相符 顏色繽紛 紫藍色的 非常夢幻這是無酒精飲品Mavis$78味道不會太甜 帶點果汁味道 上面仲有大大件波羅冰 very nice精選生蠔$15隻生蠔新鮮完全冇腥味 蠔肉鮮甜爽口 好重海水味 抵食海鮮拼盤$254有六種時令海鮮 有麵包蟹 大龍蝦 鮑魚 海蝦 青口 螺款款海鮮都已熟成是冷盤形式 本人最為喜歡麵包蟹 蟹蓋令人回味無窮 飽滿嘅蟹膏 啖啖甘香 蟹肉鮮甜 豐富嘅海水味蜜糖烤雞翼外皮烤得金黃香脆 帶有蜜糖的甜味 內裏依然保持肉汁辣肉腸薄餅芝士+肉腸以及火箭菜 簡直是完美的配搭 即叫即烤 薄餅外皮非常薄 芝士軟熟 最後有回辣嘅肉腸香味櫻花蝦蟹肉吸盤粉醬汁濃稠 啖啖蟹肉非常鮮甜 櫻花蝦脆脆的口感 層次分明甜品the
入咗即送花生 無限任添 一邊吹水一邊剝花生 人生一大樂事
櫻花蝦蟹肉吸盤粉
醬汁濃稠 啖啖蟹肉非常鮮甜 櫻花蝦脆脆的口感 層次分明
甜品the love of eiffel $254
壯觀而華麗嘅造型抹殺我唔少菲林
每件甜品都係一啖一口 造型漂亮 味道亦非常好 不會太甜 女生必愛