2020-03-19 29 浏览
聽講呢間小曼谷有非常正宗嘅泰式菜 入面有火車頭嘅裝飾佢嘅裝修都好有泰國嘅味道呢排冇得去旅行唯有感受下啦😂😂入面可以揀嘅嘢食有好多有咖喱全消唔同嘅炒飯炒麵仲有泰式同越式飲品 簡直係花多眼亂😍😍我哋得兩個人但係叫咗好多嘢食所以食到好飽 第一個就係黃咖喱豬頸肉呢未送好岩唔食得辣嘅朋友叫 佢有少少甜咖喱味亦都有好香嘅黃咖喱 🍛煮得好香唔係嗰啲求其用咖喱粉沖出嚟嘅 入面有好多豬頸肉同埋薯仔仲有唔同嘅蔬菜一煲兩個人share都好夠飽 一定要叫埋麵包點嚟食 個人覺得芝士味同個咖喱非常夾簡直係將個味道昇華到另一個層次😳😳😳除咗煮食之外我哋都叫咗一個泰式蝦餅呢個只係本分但係都有好多 泰式辣醬同平時唔同應該係自家製嘅更加香口同埋惹味 😍佢嘅沙嗲串燒 都唔錯尤其是一口牛柳粒加埋啲蕃茄仔 特別推介下牛舌同埋雞軟骨最後仲飲咗一杯椰青超級大杯 非常滿足因為我哋嗌多過$500餐廳仲送咗10個口罩俾我哋添🥰🥰

最後仲飲咗一杯椰青超級大杯 非常滿足
因為我哋嗌多過$500餐廳仲送咗10個口罩俾我哋添🥰🥰