朋友極力推薦下,就嚟到北角會依間以雞蛋為主題嘅餐廳試試,果然喜出望外。餐廳特選從沖繩進口最新鮮香濃的雞蛋,為客人炮製出一系列的正宗玉子料理。包括玉子燒、滑蛋飯、蛋包飯、三文治、甜品梳乎厘班戟等,任君選擇~店內裝飾由招牌、牆身,以至天花板燈,餐枱,都可以見到「雞蛋」的可愛蹤影,頓時為忙碌的都市生活注入生氣!大人細路入到去都好開心,又可以打下卡。說起日本雞蛋料理,玉子燒必定是其中之一。我們選了蟹肉味。玉子燒口感非常嫩滑 一切開見到每層蛋捲 口感十分豐富 而且蛋味超級濃郁。配上滿滿嘅松葉蟹肉,簡直係雙重口感享受。主食就揀咗兩款超人氣菜式:海蝦明太子忌廉意大利粉 🍝好多明太子醬,意粉軟硬適中,非常滑溜,充滿明太子既味道,加上海蝦同溫泉蛋,真係好有水準👏🏼 北海道炸蠔滑蛋丼丼飯份量好大,足量嘅蛋漿好似熔岩漿咁流哂落個飯到, 粒粒米都沾滿蛋漿😚主角炸蠔外脆內軟,保留到蠔既鮮味多汁,非常juicy💕無得去日本都可以食到最地道嘅日本滋味。各位雞蛋控記得去試下喇!😋

主食就揀咗兩款超人氣菜式:

海蝦明太子忌廉意大利粉 🍝