2022-10-17 39 浏览
Yeah買左機票準備去日本啦,越等越思鄉,未出發先興奮,去食番個靚沾麵先😋最中意神山麵屋既招牌坑紋麵,特別掛汁又彈牙,所以特別中意依度既沾汁麵😋貴精不貴多,依度既沾麵主打兩款:神山豚角沾汁麵($88)同埋神豚叉燒沾汁麵($88)豚角見到一層肥一層薄瘦,一夾落去就feel到佢腍得黎有彈性,有焦香之餘有層薄薄既脂肪入口即溶,好香🤤叉燒大大塊表面有烤過既坑紋,賣相吸引🤩入口軟嫩有肉香,加左洋蔥同麵豉更加香。沾汁texture厚身加埋麵有坑紋,沾起上黎勁掛汁好過癮😋味道濃而不咸,豚骨香濃厚,啖啖精華😋仲有溫泉蛋,完美流心❤️食拉麵中意配番個小食,叫左唐揚豆池魚($42)同吉列廣島蠔($48),一口一條魚仔,唐揚皮薄薄的,中意佢調個汁,酸maymay清新帶點wasabi味。吉列蠔炸皮鬆脆,蠔肉juicy,香口好味😋梅子青檸梳打 ($28)好fresh既感覺,加左梅子落去更香😋番茄梳打 ($28)平時都好中意飲蕃茄果汁,依隻加埋梳打又幾好飲,蕃茄味幾香唔會好假👍🏻個人覺得依度出品價錢相宜又好食,值得encore👍🏻

仲有溫泉蛋,完美流心❤️

梅子青檸梳打 ($28)
好fresh既感覺,加左梅子落去更香😋

番茄梳打 ($28)

個人覺得依度出品價錢相宜又好食,值得encore👍🏻