2018-03-14
好耐無打邊爐吖,心思思想食,所以今晚就去十下十下近近地收工後即去觀塘搵餐廳,上openrice 睇到呢間好似好正,決定食呢間座位好舒服,因為夠闊!今晚我地2個人好肚餓,所以叫2人set,感覺抵d!多野食首先來左2個小食,木耳有少少麻辣,都幾開胃。而蓮藕就唔辣,口感好爽脆我地叫左雞煲,選左bb辣。份量半隻雞有好多舊,絕對唔係每人得3~4舊雞,而且超級野味,勁勁勁好食!雞唔肥。洋蔥,芫荽都係勁多!食到停唔到口牛肉拼盤份量都唔少,牛肉大大塊,而且食落去唔韌亦都唔會好肥,好食!呢個拼盤有好多野食,帶子大大隻,新鮮!而蠔就大到好似桶蠔咁!,正!羊肉餃羊肉好重,牛肉餃好香手打蝦丸同墨丸好彈牙牛脷我係第1次用來打邊爐,估唔到可以咁好食!套餐包2特飲,好抵吖,散叫都要30幾蚊1杯。而且甜甜地,唔錯食到最尾,有2個甜品送。我地叫左千層cake,我想講真係好好食,真係食到一層層,開頭仲以為係好一般嘅cake, 真係好想再食多一塊今晚真係好飽,而加真係唔貴。
座位好舒服,因為夠闊!
今晚我地2個人好肚餓,所以叫2人set,感覺抵d!多野食
羊肉餃羊肉好重,牛肉餃好香
手打蝦丸同墨丸好彈牙
牛脷我係第1次用來打邊爐,估唔到可以咁好食!
今晚真係好飽,而加真係唔貴。