2023-01-12
涼涼地最岩就係打邊爐🍲,食完成個人都暖笠笠☺️,環境好寬敞,坐得舒服,店員服務又貼心又有禮貌,非常大讚,重點係味道very good👍🏻 超級大推❤️醬料 $18/1位🧡花月宮特色四格鍋 $268🧡每一個鍋都比一個更出色🤤,仲要超多料勁抵食,CP值極高,必叫之選🤟🏻1️⃣四川麻辣鍋麻香味俱全,麻辣味勁香,唔太食得辣既朋友都不自覺一啖接一啖咁放入口,辣得好惹味,麻得好香口,入面仲鴨血同蜂巢豆腐,鴨血特別細滑嫩口,蜂巢豆腐完全索晒湯底嘅麻香味😋不得了2️⃣番茄濃湯海鮮鍋味道濃郁到好似呀媽煲既老火湯,勁鮮甜勁美味,忍唔住飲左好多碗,返到屋企都唔會有口渴感,好真材實料既鮮甜,入面仲有蝦,蜆同青口,份量多多,無敵足料🫶3️⃣ 黑松露野菌鍋超級多既菌類,一上枱就勁香黑松露味,黑松露fans必食,湯頭睇下稀身,但飲落濃郁到好似飲緊西餐湯咁,飲左勁多碗🤤🤤4️⃣ 藥膳花雕花膠醉雞鍋醉雞會另上,係佢半隻雞髀位,肉身好厚,鍋一滾就可以倒落去,藥膳味勁濃香,但完全無藥既甘苦味咁,感覺好清休,雞件勁滑身,咬口嫩滑爽彈,就算係雞胸位,都超級嫩口👍🏻薄切牛舌心 $88勁爽口既牛舌心,口感滿分💯,配每款湯都好夾,相輔相成無得頂日本北海
醬料 $18/1位
🧡花月宮特色四格鍋 $268🧡
1️⃣四川麻辣鍋
2️⃣番茄濃湯海鮮鍋
3️⃣ 黑松露野菌鍋
4️⃣ 藥膳花雕花膠醉雞鍋
薄切牛舌心 $88
勁爽口既牛舌心,口感滿分💯,配每款湯都好夾,相輔相成無得頂
日本北海道花豚豬卷 $128
大大塊,掉左火鍋熟左後會仲大塊肉身,成塊放入口勁滿足,肥瘦均勻,有油花,愈咬愈香純,豬香味出哂黎,必食
鳳城水餃🥟 $68
皮薄餡靚,餡料以瘦肉木耳,仲有原隻蝦肉係入面,咬口一流,超級飽滿
皇帝菜 $48
萵荀 $48
稻庭烏冬 $28
烏冬口感好爽彈,份量都好多下,快熟得黎,就算寫耐左都唔會變到冧晒,口感keep到彈口
無糖可樂 $15