2023-02-07 14 浏览
天氣凍,最好就係打邊爐😍知道金巴利道最近新開咗呢間火鍋店,裝演主要以花及木為主調,氣派典雅,感覺舒服👐🏻🌸花月宮特色四格火鍋 $268分別有四川麻辣鍋、黑松露野菌鍋、蕃茄濃湯海鮮鍋及藥膳花雕花膠醉雞鍋,每一格嘅湯底都真材實料,超豐富,真係好吸引呀,必食之選,大推❗️特別係個藥膳花雕花膠醉雞鍋真心要讚下,湯滾後,將雞件及花膠放入湯底,再一次滾起後就可以食啦🤤雞件好香花雕味,又嫩滑,花膠都係靚嘢,滿口骨膠原,而湯底飲落都好香藥材味及花雕味,飲完暖笠笠,超正🥩美國手切封門柳 $238賣相吸引,擺碟有心思!仲非常貼心咁有個牌仔提示淥20秒就可以食,食落牛味好香濃,口感嫩滑,個人覺得配麻辣湯底最夾,超好食🌽田園拼盤 $68分別有娃娃菜、粟米、蕃茄仔、南瓜、生菜、皇帝菜及蟲草花,份量都幾多,兩個人食剛剛好,啲蔬菜食落都好新鮮,原來蔬菜同個黑松露野菌鍋都幾夾,食落好香!咩都有啲,呢個拼盤都幾好🥟重慶辣子雞肉餃 $68餃子錎料好豐富,非常飽滿,食落微辣,口感彈牙🍻飲品有幾款自家製飲品,不過我地都係叫返🍺啤酒同汽水🍯醬料費 pp $18整體嚟講,環境好舒服,食物種類選擇多,而且都好高質,下次可以再enco

🌸花月宮特色四格火鍋 $268

🥩美國手切封門柳 $238

🌽田園拼盤 $68

🥟重慶辣子雞肉餃 $68
餃子錎料好豐富,非常飽滿,食落微辣,口感彈牙

🍻飲品
有幾款自家製飲品,不過我地都係叫返🍺啤酒同汽水

🍯醬料費 pp $18

整體嚟講,環境好舒服,食物種類選擇多,而且都好高質,下次可以再encore