2016-02-19 306 浏览
我同幾個朋友經過佐敦廣場,諗住上去食私房菜,原來改咗名叫一哥私房菜,點知比之前更好食,仲有獨立房間及廁所,私人度極高。飲品方面:不但有汽水啤酒,仲有自家製菊花茶,清熱下火,最適合打邊鑪時飲。食品方面:我哋叫咗中辣雞煲,雞件滑身,香味四溢,辣度啱啱好。生蝦刺身配上泰式酸辣醬,非常新鮮,酸酸辣辣,非常好食。蟹鍋裏有原隻肉蟹,真材實料,非常鮮甜。海鮮拼盤內有多款不同嘅海鮮,有聖子、鮑魚丶帶子丶生蠔丶蝦等等。非常足料,非常新鮮。牛肉非常好食,脂肪分佈平均,非常有口感,入口即熔。丸類有魚蛋丶牛丸等,非常彈牙。餃類有雲吞丶魚皮餃,餃皮非常薄,內面非常足料,鮮甜多汁。炸魚皮及響鈴十分香脆,非常可口。疏菜非常新鮮。有部份海鮮丶魚皮丶雞煲丶丸丶餃丶疏菜類等可以免費任食。$258(一位)可以食到咁嘅質數的任食火煱,真係物超所值,十分抵食,值得推薦比其他人👍。

2016-02-19