2021-10-23 45 浏览
平時我地都好鍾意食吓茶記冰室,早排去銅鑼灣登龍街搵到呢間好似新新哋嘅冰室,裝修得幾靚,坐得比一般茶記舒服~而且平均一個小菜都唔使$100,仲要包埋飯、湯同飲品,質素同食物賣相都唔錯,絕對係抵食😛▪️咖喱牛肋條煲 $98▪️牛肋條勁大舊,食落好淋唔會有渣🤤咖哩汁唔會太辣,食落都好香椰汁味,用嚟撈飯真係一流!配菜仲有薯仔、青椒、紅椒、洋蔥,薯仔同咖喱真係勁夾😍食咗咁多肉都唔會太膩~▪️黃金雞中翼 $58▪️冇諗過食冰室小菜,都會賣相咁靚,一上枱就擺咗乾冰好有仙氣🤣,但唔好以為佢得個樣喎,雞翼隻隻都好大隻,炸到超脆口,加上唔會太膩嘅咸蛋黃,咬落去連埋雞翼嘅肉汁,個種口感真係實在太邪惡🤤,大推呢個一定要試試!▪️沙拉骨 $88▪️豬扒仔肥瘦適中,切到一條條煎到好香,配上酸甜醬同沙拉醬,味道又夾又開胃,送飯一流🤤

▪️咖喱牛肋條煲 $98▪️

▪️黃金雞中翼 $58▪️