2019-03-25 404 浏览
今晚黎咗呢間來自大阪吉列豬扒丼專門店「喝鈍」,佢地係新一屆「全國丼物大賽」中獲得金賞🏅🏅係香港都有好多分店,今晚就黎咗試佢地最出名的日本產豚肉及雞蛋。估唔到7點左右已經有人排緊隊😱😱😱🧡滑蛋吉烈豬扒定食($105)看似普通的滑蛋豬扒飯,好多日本餐廳都必定有,但要整得好食並唔係間間都做到。呢間真係有驚喜🤩🤩🤩不但豬扒件件都超厚,非常飽滿,而且肉質軟腍,薄薄的炸皮沾上濕潤的滑蛋和洋蔥,食落口非常Juicy😋😋😋即使係厚切豬扒,都勁入味,真係忍唔住係咁食😂😂😂之前食過嘅豬扒一係好薄,炸粉多過肉;一係就厚肉,但越食越乾的柴口感,真係一件起二件止。真係禁橋坐我附近的食客都係叫呢款主食,但點了不同口味,果然滑蛋吉列豬扒丼係必食👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

🧡滑蛋吉烈豬扒定食($105)