2022-11-03 35 浏览
同事lunch time 帶左我去加路連山道既滷友記,店外人頭湧湧😱,完全係等外賣既人,好彩等左大概10分鐘就有位👏🏻~台灣啤酒~去台灣必飲嘅台灣啤酒,太耐冇去台灣🥲🥲一飲返台灣嘅啤酒即刻好似去咗台灣咁呀!💖~滷水牛三寶麵 ~滷水牛滷得好入味👍🏻唔會太鹹,啲滷水汁較得幾好🙌🏻🙌🏻麵質好彈牙爽口,個湯帶有滷水同牛既味道,好香呀😚~台式酥炸雞粒~不得不讚呢個酥炸雞粒🍗,鬆脆可口,食落卜卜脆,雞肉汁一咬即刻流岀嚟,唔會炸到乾哂,睇埋皮既色澤就知道唔係用萬年油💕~古法滷水金錢𦟌麵~金錢𦟌好爽口,咬落煙煙韌韌好好味呀😛滷水汁同樣都係濃郁但唔會過重味,非常好💯~滷水豆腐~滷水豆腐味道足夠😎,而且好完整無爛,係一磚磚靚既豆腐🫡~椒鹽炸貢丸~同事大推炸貢丸,椒鹽味好香,刺激住每一個舌上既味蕾👅,食過包你停唔到口🤭總括嚟講,餐廳同我地去台灣食既味道完全一樣,價錢都好相似😆,真係要過嚟銅鑼灣必食!
~台灣啤酒~
~滷水牛三寶麵 ~
~台式酥炸雞粒~
~古法滷水金錢𦟌麵~
~滷水豆腐~
滷水豆腐味道足夠😎,而且好完整無爛,係一磚磚靚既豆腐🫡
~椒鹽炸貢丸~