2022-04-10
老虎冰室屯門鄉事會路83號V-city1樓L11都有一排無黎過V City行街啦,今日專登過黎一田買嘢之後順便係到食個Tea啦,係L1 層離遠已經見到呢間<老虎冰室>, 應該係今年新開張既,餐廳入面老虎造型既霓虹光管好搶眼,而今年又咁岩係虎年wo,見到meun既選擇都幾多,價錢又大眾化,所以就決定入黎試下啦鰻魚滑蛋炸熱狗呢個真係打咭必備,睇個造型已經覺得好吸引,至於味道方面都無得輸架,面層係熱辣辣嘅鰻魚配合豐富既醬汁,中間夾住嫩滑既炒蛋,最下層就係脆卜卜既炸熱狗,夾住一齊食真係好滿足老虎蟹避風塘炒麵非常足料既炒麵,有大大隻既虎蝦同埋原隻炸軟殼蟹,而炒麵就加入左炸蒜同埋辣椒一齊炒,食落非常惹味芝心蝦多士即叫即製既蝦多士,上碟既時候仲熱辣辣架,多士既表面咬落香脆可口,而內裡充滿流心既芝士,估唔到係咁夾架,好特別第一次食到,值得一試
屯門鄉事會路83號V-city1樓L11
鰻魚滑蛋炸熱狗