2016-10-04
仲記得批&撻已經開咗好多年以前幫襯一定係必食雞批同埋佢嘅鮮奶撻除此之外其他產品其實都冇試過🙈以前一個雞批, 絕對可以當正餐食不過而家人大左胃口都自然大左, 雞批只可以當係肚餓浪肚既一個小食, 而家嘅胃口大到自己都覺得有啲驚😂😂😂今日放工同男朋友嚟到觀塘, 肚子有點餓..... 屋企食飯之前你左呢度買咗幾個撻食🙈🙈🙈批&撻既款式其實都幾多, 不過當然要生存當然有啲貼近潮流嘅新款口味, 除咗鮮奶撻之外, 而家多咗個芝士鮮奶撻, 外形同賣相都好吸引😍❤️4個撻已經會有個紙盒提供👍🏻 日式流心紫薯撻 $12因為肚子餓關係, 排隊等車返屋企途中男朋友已經身先士卒試吓個流心紫薯撻, 流心個紫薯的確做得幾好, 除咗面頭既紫薯面呈現少少薄皮包住之外內裏所有嘅紫薯心都係呈流質狀態, 口感好滑!👍🏻👍🏻👍🏻 紫薯果味都未屬於好濃, 不過個人感覺味道適中, 而且食落唔會覺得好甜嫁! 唔太甜, 又唔溜! 唔錯😀😀😀👏🏻雞批 $13雞批同以前一樣, 外層做得比較硬身內裏除咗有雞肉洋蔥同火腿之外仲保留左一啲白汁味道Keep到以前嘅水準不過始終雞撻係食落比較麻煩會跌到周圍都係😂😂😂芝士鮮奶撻 $8.5以前除咗食雞批之
以前幫襯一定係必食雞批同埋佢嘅鮮奶撻
除此之外其他產品其實都冇試過🙈
以前一個雞批, 絕對可以當正餐食
唔太甜, 又唔溜! 唔錯😀😀😀👏🏻
雞批同以前一樣, 外層做得比較硬身
內裏除咗有雞肉洋蔥同火腿之外仲保留左一啲白汁
芝士鮮奶撻 $8.5
以前除咗食雞批之外必選就係鮮奶撻. 而家多咗個芝士鮮奶撻當然要試吓
鮮奶嘅滑身程度同普通嘅鮮奶撻真係可以媲美❤️ 除咗鮮奶嘅滑嫩之餘仲多咗一層芝士香😍
提升左原有鮮奶撻嘅層次, 真係令我好有驚喜! 😋😋😋👍🏻
至於牛油皮方面, 食落都帶有微微脆身, 牛油香味個人應為唔算十分濃, 不過牛油皮食落香脆口感卻係唔可以睇小!
而且每個撻都帶有些微暖意, 絕對唔會凍冰冰, 真心一讚❤️